Smagiausi žaidimai kieme - nesvarbu koks oras!

“Kiekviename žmoguje yra vaikas, kuris nori žaisti”, - yra pasakęs vokiečių filosofas F. V. Nyčė. Ir iš tiesų, nesvarbu, ar skruostus kaitina saulė, ar prausia lietus, žaisti norisi visada! Smagių veiklų lauke niekada nestinga, ypač vaikams, kuriems blogo oro tiesiog nebūna, jei tik tinkamai parinkta apranga. O ir kuris gi iš suaugusiųjų nenori bent trumpam sugrįžti į tas šėlsmo dienas?! 

        

Bene smagiausia tiek mažiems, tiek dideliems vienas kitam smagią draugiją palaikyti įsitraukiant į judrius žaidimus, o jei rankose kamuolys – siautulys garantuotas! Juk kamuolį, tiek didelį, tiek mažą, galima pasitelkti bet kokiu oru. Be to, juos itin myli tiek mažyliai, tiek ūgtelėję vaikai. 

Šiuo metu bene populiariausias žaislas tarp vaikų ir suaugusiųjų– šoklieji kamuoliukai, šoliuojantys kone iki padebesių. Šie maži skraiduoliai priklausomai nuo trinktelėjimo į žemę gali šoktelti net į 15 metrų aukštį. Kamuoliukai gali būti įvairių rūšių - tiek lygaus, tiek grublėto paviršiaus. Žaisti tokiu kamuoliuku smagu tiek vienam, tiek draugijoje. Kodėl gi nesustojus ratu smagiam žaidimui? Mestelėjus kamuoliuką į žemę šis pakyla į orą ir nežinia, kuriam iš vaikų teks laimė jį sugauti, mat numatyti tokio šokliuko nusileidimo trajektorijos neįmanoma!

O ar kada teko kamuolį gaudyti... su pompa? Smagi pramoga mėgstantiems kamuolius – tai beprotiškasis žaidimas dviem „Bola Loca“. Norint permesti kamuolį draugui naudojamos specialios rankenos-pompos. Jei nepagausi arba kamuolys nukris ant žemės – priešininkas gaus tašką! Šį žaidimą žaisti itin paprasta, jums tereikia truputį erdvės ir geros nuotaikos, o smagūs ir netikėti pojūčiai užtikrinti. Šis žaidimas tinkamas vaikams nuo aštuonerių metų, itin mėgstamas ir suaugusiųjų. Čia teks apjungti koordinaciją, protinius gabumus ir valdyti įrankį. Kad būtų dar smagiau – iššūkių suteiks didesnis atstumas tarp žaidėjų. 

Kas gi nepamena vaikystėje taip mylėto badmintono? Tarp dviejų rakečių lakstančiai plunksnelei atmušti tereikėdavo taiklumo ir ramaus, nevėjuoto oro. Smagi naujovė – plunksnelės žaidimas, kurį galima žaisti be rakečių! Atmušti lakiojančią plunksuotą skrajūnę gali ir rankomis, ir kojomis. Plunksnelė gali skraidyti tiek dieną, tiek naktį, mat turi lemputę. Tarp žvaigdžių juk dar įdomiau! Nedidukė skrajoklė gali keliauti su tavim į kiemą, į parką ar atostogų, nes vietos užima ne daugiau nei tavo mėgstamas šokoladinis batonėlis. Tiesa, ji nemėgsta būti mėtoma vandenyje. 

Kieme, pajūry ar parke, saulėta, lyja ar sninga – oru zvimbia skraidanti lėkštė! Moderni silikoninė lėkštė turi tris švietimo rėžimus, telpa į kišenę, tad ją gali neštis su savimi. Ji tinkama bet kokio amžiaus vaikams, nes yra minkštutė, tad net ir lėkštę mestelėjusi netaikli ranka bičiulio neužgaus. Šį žaidimą smagu žaisti ir mažiems, ir dideliems, o atstumas tarp žaidėjų gali būti net iki 40 metrų!

Leidžate laiką prie vandens - Jūros, ežero, upės, baseino ar tiesiog fontanos, tai visiškai nesvarbu, nes geros nuotaikos užtaisas garantuotas su nuo vandens atšokančiais kamuoliukais. Kamuoliukai pagaminti naudojant speciales medžiagas, kurių dėka, tinkamai jį sviedžiant jis atšoka lyg akmenukas! Įtraukite į žaidimą kuo daugiau žmonių ir mėtykite vienas kitam jį per vandenį! Puiki, išskirtinė pramoga garantuota.

Į orą kylantys burbulai milžinai pakels net ir didžiausio paniurėlio nuotaiką! Pramogauti su burbulais itin tinkamas ir vėsus, drėgnas oras, tuomet burbulai bus sodrūs ir gausūs. Jei vyrauja karštis – paliekite žaidimo teritoriją vandeniu, burbulai jį labai mėgsta! Žaisti su burbulais moka ir patys mažiausieji, ir dideli. Net ir dviejų metukų mažyliai gali mėgautis burbulų draugija – tereikia jau paruošto skysčio įpilti į lėkštelę, mirkyti įrankį ir grožėtis rezultatu!  Vyresniems vaikams džiaugsmo suteiks didieji burbulai. Į jau paruoštą skystį mirkomos lazdelės su medvilnine virvele ir mėgaujamasi gigantiškais burbulais. Svarbu tai, kad šie burbulai netepa rūbų, yra saugūs.

  

Kokios pramogos pajūryje be smėlio žaislų? Reklamos agentūra iš Nyderlandų sukūrė išskirtinius perdirbto plastiko smėlio žaislus, kurie žavi savo formomis ir funkcionalumu. Pripažinkime, kad neretai į pajūrį atkeliauja greit lūžtantys smėlio žaislai, kurie itin teršia mūsų gamtą. Šie tvarūs žaislai sukurti stebint pajūryje žaidžiančius vaikus ir turi daugiafunkcinę paskirtį. Olandų sumanumo dėka vos vienas įrankis pajūryje tampa grėbliuku, kastuvu, sijokliu ir indeliu vandeniui įpilti. Stebėdami pajūryje besidarbuojančius vaikus, olandai atkreipė dėmesį į berniukus, statančius didžiules pilis ir kasančius gilias duobes. Įprastas kastuvėlis ne itin gelbsti mažiesiems statytojams... O ar kada atkreipėte dėmesį, kaip duobes kasa mūsų mylimi keturkojai? Nyderlandų kūrėjai sumanė kastuvą, kuris pritaikytas giliems darbams smėlyje bei sniege. Itin originalus ir jų sukurtas kibiriukas vandeniui, kurio dizainas ir mobilios rankenos išsaugo vandenį, kuris taip mėgsta pakeliui išsilieti iš įprastų kibirėlių. 

      

Na, o smagias pramogas lauke garantuoja tinkama apsauga ir apranga. Juk sakoma, nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga. Jei skruostus kybina saulė, svarbu nepamiršti ne tik odos, bet ir akių apsaugos. Tai aktualu tiek vasarą, tiek žiemą. JAV kompanija sukūrė modernaus dizaino akinius mažyliams. Stebėdami, kaip originaliai vaikai puošiasi akiniais vis praskėsdmi jų kojeles, sumanytojai juos pagamino nelūžtančiomis kojelėmis. 

     

Tiek savo, tiek vaikų galveles saugokime kepuraitėmis. Itin funkcionalu nešioti skrybėlaites, mat jos apsaugo ir kaklo dalį. Mėgstantiems žaismingumą – dvipusės skrybėlaitės ir kepurės. Kad vaikas pamėgtų kepuraitę, tereikia, kad ant jos apsigyventų mėgstami personažai, dovanojantys stebuklus. Stebuklingos kepuraitės moka keisti spalvą šviečiant saulei ar sužibėdamos tamsoje.  

  

Stebuklai gyvena ir ant skėčių.... Vos sušlapę jie ima ir pradeda išdykauti, keisti spalvą. 

     

O kad prastas oras nesusargdintų, svarbiausia sausos kojytės. Tam puikiai pasitarnaus skandinavų sukurti botai, tinkami nuo +15 iki -15. Tai ir batai, ir botai, kuriuos galima nešioti nuo rudens iki pat pavasario. Puikūs laisvalaikio batai!

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lakpritis Gruodis